torstai 7. huhtikuuta 2016

Kookos-limekakku (maidoton, munaton, vegaaninen,(soijaton))



Tämän kakun tein esikoisen yksivuotissynttäreille. Ohje on maidoton ja munaton, ja mikäli vaniljavaahtoon käyttää soijatuotteiden tilalla kauratuotteita, kakku on myös soijaton. En levittänyt kuorrutetta reunoille (nykyään taitaa olla trendinäkin nämä "naked cake" -tyyliset kakut), mutta toki saa kuorruttaa koko kakunkin. Koristeet tein sokerimassasta muoteilla.

Täytekakkupohjana on tämä yksinkertaisena. Kun pohja on jäähtynyt, se halkaistaan kahtia. Pohjalle levitetaan kerros itsetehtyä lime curdia. Itsetehtyä siksi, että kaupan tahnoissa on sekä maitoa (voita) että kananmunaa.

Lime curd (tee etukäteen, että ehtii jäähtyä ja jähmettyä)

3 limeä (raastettu kuori ja mehu)
2 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
50 g maidotonta margariinia

1. Raasta kuoret ja purista limeistä mehu. Jätä tilkka mehua sivuun perunajauhoja varten.
2. Sekoita mehu, kuoriraaste ja sokerit kattilassa, kiehauta.
3. Sekoita perunajauhot mehuun (voit lisätä vettä jos on liian paksua) ja kaada kattilaan koko ajan sekoittaen.
4. Keitä ja sekoita kunnes rakenne on paksu, lisää margariini ja sekoita se hyvin joukkoon.
5. Anna jäähtyä ja säilytä jääkaapissa kannellisessa astiassa, tahna säilyy muutaman viikon.

Ohjeesta menee vaan osa kakkuun.

Lime curdin päälle tulee vaniljavaahto, eli

n. 1/2 prk Alpro Soya Airy&Creamy (tämän tilalla voi käyttää myös Plantin kauravispiä)
n. 1/2 prk Alpro vaniljakastiketta (tämän tilalla voi käyttää myös Oatlyn tai Plantin kauravaniljakastiketta)

1. Vatkaa vaahto ja sekoita vaniljakastike joukkoon.
2. Tarkista maku, halutessa voi liästä sokeria.
3. Mikäli on todella löysää, lisää yksi liivatelehti (sulata esim. limen mehuun) ja sekoita hyvin.
4. Levitä lime curdin päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa jonkin aikaa. Kakun kannen voi laittaa päälle jo tässä vaiheessa.

Päällimmäiseksi tulee kookosvaahto. Vinkki: Kookoskermaksi suosittelen Spice Upin pientä kookoskermapurkkia, mikä kannattaa laittaa etukäteen jääkaappiin jähmettymään. Yksi ei välttämättä riitä koko kakun kuorruttamiseen. Toinen suosikkini kookoskermaksi on Pirkan kookosmaito. Kun purkin laittaa jääkaappiin, kerma erottuu vedestä viimeistään silloin, usein tähän on riittänyt huoneenlämpökin. Kookos vatkataan vaahdoksi ja lisätään sokeri ja vaniljasokeri maun mukaan. Mikäli  vaniljavaahtoa jäi yli täytteestä, sitäkin voi lisätä kookoksen sekaan. Levitä vaahto kakun päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti