sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Äitienpäivän täytekakku (maidoton, munaton, gluteeniton, soijaton, manteliton, pähkinätön, viljaton (kotim.), ei kookosmaitoa)

Tein tällä viikolla kolme täytekakkua :) Tämä oli nyt sitten se The Kakku, minkä tein äitienpäiväksi. Hyödynsin tähän täysin vanhoja ohjeitani, joten postaus keskittyy lähinnä kuviin :D






Pohja on sama kun tässä kakussa.


Ensimmäisenä täytteenä on vadelmatäyte, mikä on sama kun edellisessä täytekakussa. Toisena täytteenä on sitruunapiirakan täyte, minkä hyydytin viidellä (5) liivatelehdellä. Koska sitruunakerma oli todella löysää, laitoin sen kertakäyttöiseen pursotinpussiin jähmettymään noin tunniksi, minkä jälkeen "pursotin" sen pohjan päälle. Sitruunakerma on ihan kunnon hyytelöä, eli koostumukseltaan vähän erikoista kakkuun, mutta koska mies ei halunnut sitä sekoitettavaksi kerman kanssa, vaan toivoi sitä sellaisenaan, niin sen sitten tein. Muuten olisin tehnyt suklaatäytteen, mutta se ei ole muun perheen suosikki...


Kakun tasoitin lakritsikreemillä, mikä on jälleen sama kuin edellisessä täytekakussa. Tällä kertaa yritin ihan tosissani tasoittaa kakun, ja lopputulos oli ihan ok.


Kuorrutteen tein jälleen valkoisesta sokerimassasta, ja koristeeksi olin tehnyt sokerimassakukkasia, joihin olin sokerikuorrutteella liimannut sokerihelmiä.















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti